16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Razbijeni krčag“ za kraj

Razbijeni krčag
Razbijeni krčag

Predstavi „Razbijeni krčag“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda, pripala je sinoć čast da „zatvori“ takmičarski program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala mediteranskog teatra koji se u Tivtu odvija u sklopu ljetnje manifestacije kulture „Purgatorije“.

Predstavu koju je na tivatskoj ljetnjoj pozornici gledalo preko hiljadu ljudi, po tekstu Hajnriha fok Klajsta, režirao je Igor Vuk Torbica. „Razbijeni krčag“ je pozorišna storija o društvu u tranziciji, veoma aktuelna sa stanovišta aktuelnih prilika u eks YU-državama… Predstava tematizuje jednu od najbitnijih stvari i najvećih problema današnjeg svijeta, a to su pozicije moći. U komadu JDP igrali su Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković,Ljubomir Bandović, Vladica Milosavljević,Jovan Gavrliović, Marko Baćović,Marko Janketić i Lazar Đukić.

Inače, pored ove predstave, u konkurenciji za nagrade ovogodišnjeg festivala, u Tivtu su u protekla dva mjeseca izvedeni i spektakularni mjuzikl „Mamma Mia“ u produkciji beogradskog Pozorišta na Terazijama,po tekstu Ketrin Džonson i u režiji Juga Radivojevića, predstava „Život Molijerov“ u produkciji MNT teatra iz Skoplja, po tekstu Mihaila Bulgakova i u režiji Aleksandara Popovskog, komad „Životinjska farma“ po tekstu Džorda Orvela i u režiji Andraša Urbana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta „Ivan plemeniti Zajc“ iz Rijeke, nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat „Hasanaginica“ po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića , te komad „Kazimir i Karolina“, „Ateljea 212“ iz Beograda koju je po tekstu Edena Horvata režirala Snežana Trišić.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije