15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Purgatorije 2014 – Vojin Ćetković najbolji glumac

Vojin Ćetković, najbolji glumac ovogodišnjih Purgatorija po ocjeni stručnog žirija, zahvaljujući se na nagradi kazao je da Tivat zaslužuje ozbiljno pozorište.

“Kada sam prvi put ugledao tivatsku Ljetnju scenu, pomislio sam, vjerovanto kao i svaki drugi glumac koji se našao na njoj, da je to najhladnije mjesto na kugli zemaljskoj. Da je neman razjapljenih čeljusti koja guta sirote umjetnike. U takvom tmurnom raspoloženju sam izašao na scenu. A onda se dogodilo nešto zbog čega mi gubimo glavu, nešto zbog čega vrijedi baviti se glumom. A to je susret glumca i publike. Dva jedina preduslova za postojanje pozorišta. I to publike od hiljadu duša. Hiljadu grejnih tijela koja tope hladne kamene zidove i metale stolice i onu ogromnu prazninu čak do balkona. Hvala vam što svojom brojnošću i odanosti pozorištu dajete život ovom festival.Festival mediteranskog teatra „Purgatorije” u Tivtu, pokazao je takvu žilavost da je poslije devet godina došlo vrijeme i da Tivćani dobiju profesionalno pozorište.

”, kazao je Ćetković.

Publika je od kraja juna do početka septembra imala priliku da prati brojne književne, likovne događaje i koncerte. Ovogodišnje „Purgatorije” biće upamćene i po pozorišnom maratonu tokom kojeg su izvedene tivatske pozorišne produkcije, među kojima i obnovljeni „Bokeški D mol”. U ime žirija odluke o nagrada saopštila je  poznata glumica Tanja Bošković, a nagrade je uručio predsjednik opštine, Ivan Novosel. Gran pri do­di­je­li pred­sta­vi „Pro­vi­den­ca”, u pro­duk­ci­ji ti­vat­skog CZK.

Najčitanije