Promocija zbornika radova o prirodnim resursima Paštrovića

Institut za biologiju mora Kotor
Institut za biologiju mora Kotor

Prvo predstavljanje zbornika radova “Prirodni resursi Paštrovića u kontekstu Crnogorskog primorja”, će se održati u subotu, 20. avgusta, u 18 sati u Institutu za biologiju mora u Kotoru.

Ova jedinstvena publikacija, koju je prošle godine objavila Crnogorska akademija nauka i umjetnosti (Odjeljenje prirodnih nauka), rezultat je rada istoimenog međunarodnog naučnog skupa po pozivu održanog 12. i 13. oktobra 2013. godine u Petrovcu na Moru.

Zbornik sadrži naučne i stručne radove koje su recenzirali akad. Vladimir Stevanović (SANU) i akad. Perko Vukotić (CANU). Zbornik radova ima 154 stranica formata B5, uokviren je mekim povezom i štampan u tiražu od 150 primjeraka.

Učesnici promocije su referentni naučnici i eksperti: akad. Radomir V. Ivanović (urednik), akad. Slobodan Milosavljević, akad. Branislav Mitrović, prof. dr Pavle R. Anđus (urednik), prof. dr Nebojša Menković, prof. dr Snježana Hrnčić i dr Mirko Đurović.

Ovaj događaj organizuje Institut za biologiju mora u Kotoru, uz podršku Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, a podržan je od strane Opštine Budva i JP Vodovod i kanalizacije Budve.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.