12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija zbornika radova o muzici Paštrovića i Budve

1472656380U Petrovcu u okviru 10. jubilarnog Petrovac Jazz Festivala danas 1. septembra, održaće se predstavljanje zbornika naučno-stručnih, popularnih i umjetničkih radova o muzičkoj tradiciji Paštrovića i Budve – “Začuh vilu u dubravu đe pjesan poje”, koji su početkom ove godine priredili dr Zlata Marjanović i Dušan Medin, MA. Izdavači knjige su Udruženje Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak” i Društvo za kulturni razboj “Bauo” iz Petrovca.

Promocija zbornika u Petrovcu odviće se u muzej-sobi Spomen doma Crvena komuna s početkom u 20.30 časova, a govoriće prof. dr Slobodan Jerkov, mr Dobrila Popović, spec. Davor Sedlarević i Dušan Medin, MA, dok će program voditi Danijela Medigović Kuč. Riječ na početku – Vinko Mihajlović, direktor Petorvac Jazz Festivala.

Zbornik je u okviru tradicionalnih “Dana Stefana Mitrova Ljubiše” već predstavljen u beogradskom Etnografskom muzeju proljeća 2016, a nedavno je o njemu bilo riječi i povodom “Dana umjetnika Budve” na starogradskom Trgu pjesnika.

jazz
jazz

Najčitanije