Promocija romana Miraša Martinovića – “Drugoga sunca luče”

Plakat Miraš knjiga
Plakat Miraš knjiga

Roman poznatog crnogorskog književnika Miraša Martinovića Drugoga sunca luče biće promovisan u utorak 5. jula u kotorskoj Galeriji solidarnosti, sa početkom u 21 sat.

O romanu će govoriti mr Aleksandra Vuković i autor.

Roman Drugoga sunca luče atipične je forme, struktuiran od 75  istorijsko – metafizičkih djelova, dramaturških  i književno – strukturnih cjelina, predstavlja 75 realno – istorijskih fenomena Njegoševog  živopisnog agona, datih u morfloško – dijeloškim formama, čime se iskazuje najveći mogući stepen dramaturgije ovog djela, artikulisanog kroz najuzvišnije forme i stilske figure crnogorskog jezika, ali i najviše  vrhove  etičko – slobodarskog i filozofsko poetskog bića crnogorskog čiji je izraz Njegoš, kao vrhovna sinteza.

Djelo Drugoga sunca luče, drugačija je od svih do sada napisanih knjiga o Njegošu, a zbog svoje specifične dramaturgije, predstavlja pravi izazov za scenariste, sineaste, dramaturge i režisere.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.