Promocija – “Paštrovski almanah II”

Almanah
Almanah

Promociju periodične stručno-popularne publikacije “Paštrovski almanah II”, će se održati u nedjelju, 27. novembra, s početkom u 18.30 sati, u Beogredu – u restoranu “Dedinje” u Domu Vojske Srbije (Francuska ul, br 2).

“Paštrovski almanah II” uredio je dr Miroslav Luketić, istoričar i publicista iz Budve, a nedavno objavila NVO Paštrovski almanah (Budva).

Kao i prvi broj iz 2014, i ovaj ima oko 650 stranica, a više desetina autora je učestvovalo u pisanju oko 100 priloga iz različitih oblasti koje se svojom sadržinom odnose na paštrovske i primorske teme: društveno-ekonomska pitanja razvoja, turizam, prostor, graditeljstvo, prirodni resursi, ekologija, sport, obrazovanje, iseljeništvo, kultura, književnost, umjetnost, muzika, etnologija, arheologija, istorija, izvori – paštrovske isprave, prikazi, biografie, in memoriam, paštrovska hronika, građa za paštrovski leksikon… U pripremi je izrada trećeg broja “Paštrovskog almanaha”, koji će u prvoj polovini 2017. godine biti objavljen.

Knjigu će predstavljati prof. dr Pavle Anđus, dr Mila Medigović Stefanović, Jovana Todorović i Dušan Medin.

Promocija “Paštrovskog almanaha II” održava se u okviru tradicionalne “Paštrovske večeri” u Beogradu.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.