12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige putopisa “300.000 kilometara motoavanture”

putopis

JU Narodna biblioteka Budve u petak, 23. februara organizuje promociju knjige putopisa “300.000 kilometara motoavanture” splitskog autora Željana Rakele.

U uvodnom dijelu večeri govoriće domaćin Velibor Petković, predsjednik budvanskog Moto kluba BMW, kao i crnogorskog BMW-a, a nakon toga će nas avanturama svog putopisa provesti Željan Rakela. Moderator je Stanka Stanojević.

Jedan čovjek, jedan motor, pet kontinenata, 100 država, sedam godina, 300.000 kilometara – je rečenica koja u najkraćem opisuje knjigu avanturiste i bajkera Željana Rakele “300.000 kilometara motoavanture”.

Za splitskog autora avantura je život, navodi i ističe: “No ako se i ne odvažite na stvarna putovanja, dašak avanture moguće je doživjeti dijeleći iskustva drugih zabilježena u knjigama, pričama i video zapisima. Zbog toga, uostalom, i ja pišem ovu knjigu, ali i zato da otrgnem zaboravu putovanje dugo 300.000 kilometara na dva kotača uzduž i poprijeko Zemljine kugle ostvareno voljom, trudom i energijom zanesenjaka. Stoga vam iz prve ruke mogu potvrditi da je avantura privilegija dostupna svakome kome je istinski do nje stalo”.

Najčitanije