15 C
Kotor

Slušaj online radio

Promocija knjige „Natre” pjesnika Milete Tomovića

Mileta Tomovic

Obilježavanje Dana maternjeg jezika, Matica Boke nastavlja predstavljanjem nove knjige poezije tivatskog pjesnika Milete Tomovića.

Promocija knjige „Natre” održaće se u subotu 24. februara sa početkom u 18 sati u rezidenciji Ljubibratića na Toploj u Herceg Novom.

O knjizi će govoriti profesor književnosti Ljiljana Čolan, predsjednik UO Matice Boke Željko Komnenović i autor.

„Knjiga stihova Natre Milete Tomovića je od onih knjiga što razmišljaju o dugom boravku pjesnikovom na zemlji u blizini mora, tako da se stvarnost neprekidno miješa sa sjećanjima, a djetinjstvo je u osnovi svijeta doživljaja.

Knjiga Natre je smještena u tri ciklusa: Spomenak, Kvasac i Druga strana, ali je sva prožeta osjećanjem uzaludnosti trajanja, jer pravog odjeka života neprekidno izmiče trajanju.

‘Kakva nedaća iza životnog sivila’ pita se pjesnik i poput poput Gavrila Principa, o kome pjeva, možda je to pravi put da se uvjerenja ponove. Jer ‘realnost podupire saznanje o olovci koja izbjegava bijelu stranicu’.

‘Pišem da ne bih mislio na ono što je moglo a nije bilo, a meni je ostalo samo zatišje sjećanja’. Treba mu povjerovati”, zapisao je u predgovoru knjige nedavno preminuli Vuk Krnjević, poznati pjesnik i scenarista.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije