“Prizori zaustavljeni u vremenu”

Andrija Krstulović
Andrija Krstulović

Retrospektivna izložba skulptura i crteža hrvatskog umjetnika Andrije Krstulovića biće otvorena u petak, 9. septembra u 20 sati, u Ministarstvu kulture kulture na Cetinju. Izložbu će otvoriti ministar kulture Pavle Goranović.

Izložba “Prizori zaustavljeni u vremenu” omaž je čuvenom vajarskom majstoru iz Splita, Andriji Krstuloviću, među čijim najznačajnijim radovima su i skulptura Petra II Petrovića Njegoša i Karijatide na Lovćenu.

Ovaj događaj organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, na inicijativu Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Kotor i Hrvatske matice iseljenika, podružnice Split.

Na otvaranju će govoriti i Danijela Vulović u ime HGD-a, Branka Bezić Filipović u ime HMI, Split, te Vesna Vičević u ime Matice crnogorske.

U muzičkom dijelu programa nastupiće dječji mandolinski orkestar HGDCG ”Tripo Tomas” iz Kotora, a biće prikazan i film o životu vajara Andrije Krstulovića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.