16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Priče o moru“ u Tivtu – nedjelja 18. jun

Priče o moru u Budvi 2017.

„Priče o moru“ naziv je pretprograma XVI Međunarodnog festivala klapa Perast koji će biti priređen u nedjelju 18. juna na Ljetnjoj pozornici u Tivtu

Program počinje u 20.30 sati otvaranjem izložbe iz kolekcije Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru i Muzeja grada Perasta, u Galeriji ljetnjikovca „Buća-Luković“, a u 21 sat je planiran početak  muzičko-scenskog programa.

U programu učestvuju, klape Bellezza, Jadran, Maris, Poly Gjurgjević & Lungo mare i KUD „Boka“.

Koncert “Priče o moru” je kolaž-program sa naracijama o životu Bokelja i proslavljenim pomorcima iz doba jedrenjaka. U programu će odabranu poeziju iz XVI-XX vijeka kazivati učenici Gimnazie Kotor i publicista Mašo Čekić.

Program je realizovan u saradnji sa Međunarodnim festivalom klapa Perast i Centra za kulturu Tivat.

“More je Bokeljima uvijek bilo izvor života, njegovo poprište, dodir sa svijetom iz kojega se stiče znanje i bogatstvo, prijatelji, saradnici i zaštitnici ali i stradalište na kojem se brani vjera, zemlja, porodica i sve sveto” – citat je iz „Priča o moru“ klapsko – poetskog druženja.

XVI Međunarodni festivala klapa Perast, kao segment KotorArta, biće održan 30. juna i 1. jula u na trgu ispred crkve Svetog Nikole u Perastu od 21 sat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije