15 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijerno izvedena opere Iolanta na Kanli Kuli

Premijerno izvođenje opere Iolanta, poslednjeg komponovanog dela Čajkovskog sinoć je na Kanli Kuli imala priliku da vidi domaća kao i internacionalna publika.

Red ispred Kule, gromoglasni aplauzi i pozitivni utisci obeležili su sinoćnu premijeru koju je sa ponosom otvorila osnivač i umetnički direktor Operosa Montenegro Opera Festivala Katherine Haataja zajedno sa predsednikom opštine Herceg Novi – Stevanom Katićem. Ona je pozdravila prisutne i zahvalila se na prisustvu publici među kojima su bili diplomate, ambasadori i predstavnici kompanija iz Crne Gore, Srbije kao i internacionalni biznismeni.

Prije premijere organizovan je VIP koktel kome su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore i Srbije, diplomate i ambasadori, internacionalni i lokalni mediji, biznismeni i prijatelji Operose.

Mladi talenti iz Rusije, Slovenije, Ukrajine, Austrije, Egipta, Portugala, Srbije i Crne Gore  oduševili su mnogobrojnu publiku svojim pevačkim i glumačkim sposobnostima, čiji je česti aplauz jedan od mnogobrojnih dokaza oduševljenja. Igrali su

Ekaterina Sannikova – Iolanta

Taras Bereshansky – Kralj Rene

Hany Abdelzaher – Vaudemont

Vuk Zekić – Robert

Bozhidar Bozhkilov – Ibn Hakia

Ana Pavlov – Marta

Stefan Anđelković – Bertrand

Darja Zaharova – Brigitta

Vesna Marković – Laura

Mladen Prodan – Almeric

Kao i Operosa Montenegro orkestar i hor.

Umetnički tim sastoji se od muzičkih eksperata iz Velike Britanije i Austrije na čelu sa Maestrom i muzičkim direktorom Operose Eraldom Salmijerijem, rediteljemAshley Dean-om, scrnografkinjom Cordelia Chisholm, dizajnerom svetla Kevin Treacy-jem i kostimografom Ilijom Višnjićem.

Večeras se od 21 sat  na Kanli Kuli organizuje repriza opere Iolanta za sve one koji nisu stigli na premijerno izvođenje opere. Karte se mogu kupiti na ulazu u Kanli Kulu.

Najčitanije