17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Premijera “Liturgija” Boba Nikolića

Liturgija
Liturgija

Koncert poznatog kotorskog gitariste i kompozitora Božidara Boba Nikolića, biće održan u subotu, 10. decembar u Koncertnoj dvorani Muzičke škole Kotor, a početak je zakazan za 20 sati.

On će tom prilikom izvesti svoje autorsko djelo pod nazivom „Liturgija“.

U tome će mu na sceni pomoći ženski pjevački oktet u sastavu: Jovana Miljenović, Milica Lalošević, Sandra Vukmirović , Milica Pasković, Ivana Marković, Tamara Fistrič, Sandra Lazović i Marina Mirković.
“Božidar Bobo Nikolić posvećen je sviranju rock, blues jazz, fusion muzike, a u svojoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem muzičara iz skoro svih muzičkih usmjerenja, od sjajnih klasičnih do vrhunskih džezera i fuzionista”, stoji u najavi, gdje se dodaje da je i osnovač Kreativnog Muzičkog centar u Kotoru u okviru kojega već godinama uspješno radi škola gitare.

Nikolić je objavio više radova: Tempora Catharinorum, Bluesland 1 i 2, Nebo i zemlja, a sa bendom “Con Fusion” nastupio na cetinjskom Jazz festivalu.

Komponovao je muziku i na stihove ranobaroknih kotorskih pjesnika u djelu Clausilia Catharensis.

Posljednjih desetak godina stvara i duhovnu muziku (za hor i orkestar): Requiem, Psaltir (koji su izvođeni u okviru Kotor Arta i u Zetskom domu na Cetinju), Misa (koja još nije izvođena) i Liturgija koja će premijerno biti izvedena sjutra u Kotoru .

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije