16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstave CZK Tivat u Podgorici i Beogradu

Filomena

Podgorička publika sinoć je u prepunoj sali KIC-a “Budo Tomović” ovacijama pozdravila izvođenje pozorišne predstave “Filomena Marturano” u kooprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice. Predstavu je po tekstu Eduarda de Filipea režirao Jagoš Marković, a u glavnim ulogama nastupaju Anita Mančić I Branimir Popović.

Pozorišni ansambl tivatskog Centra za kulturu danas je otputovao na mini turneju po Srbiji. Sutra veče na sceni Srpskog narodnog pozorišta u NovomSadu Tivćani će odigrati svoju hit-predstavu “Bokeški D-mol” po tekstu Stevana Koprivice I u režiji Milana Karažića, a ista predstava u nedjelju će biti izvedena i u Beogradu, na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

U ponedjeljak veče je, takođe u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, na programu beogradska premijera najnovije pozoripne predstave Centra za kulturu Tivat – komada “Providenca”. Po motivima iz drame “Ujka Vanja” Antona Pavloviča Čehova, tekst “Providence” napisao je Stevan Koprivica, a predstavu je režirao Egon Savin.

Najčitanije