Predstava”Moramo li ga čekat’?” u Gornjoj Lastvi

Moramo li ga čekat

Predstava”Moramo li ga čekat’?” biće izvedena u nedjelju 17.septembra u 19 sati u Domu kulture “Ilija Marković” u Gornjoj Lastvi kod Tivta. Riječ je o prvoj predstavi koja se u gornjolastovskom Domu kulture gdje je nekada egzistiralo i mjesno amatersko pozorište, izvodi nakon skoro 40 godina.

“Moramo li ga čekat’?” je nezavisna pozorišna produkcija prvi put izvedena u Herceg Novom na festivalu “Španjola 017”, a koja je tokom izvođenja nastajala i oblikovala se u interakciji umetnika i publike. “Moramo li ga čekat’?” nudi novu verzija Beketovog “Godoa”, sa ženskim promišljanjem ‘velikih’ tema: životnog smisla i besmisla, beskrajnog ponavljanja istih rituala, nade da će neko ili nešto da nas izbavi od ‘utiska da postojimo’.

Za scenario, režiju i jednu od uloga zadužena je dramaturškinja Slađana Vujović. Ostale uloge tumače: Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Domović Bulut i Darija Ilić. Značajnu podršku radu kreativnog tima pružio je i muzičar Petar Kraljević. Projekat “Moramo li ga čekat’?” finansijski je podržala Ekumenska inicijativa žena iz Hrvatske, a dio projektnih aktivnosti sufinansira Mediterranean Women’s Fund iz Francuske.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.