Predstava “Dvije”

Dvije
Dvije

Predstava “Dvije”, po tekstu nagrađivane hrvatske dramaturškinje  Tene Štivičić i u režiji Radmile Božović i Gorane Marković izvedena u kotorskom Kulturnom centru u utorak, 9. Juna 2015.g  u 20 sati.

U predstavi igraju  Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura biće na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji naizgled život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja.  

Tekst je adaptiran, pa je radnja smještena u Podgorici u sadašnjem trenutku. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijama i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod njihovom vlastitom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni tubulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nus pojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski uticaji, bombardovane informacijama o naizlged ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.