Predstava “Dar” u H. Novom

PLAKAT ZA DAR

U saradnji sa Sekretarijatom kulture i obrazovanja Opštine Herceg Novi i JUK Herceg fest, biće prikazana predstava “Dar”, rađena po tekstu glumice Milene Đorđević, u režiji Miloša Đorđevića. Predstava je dio šireg društveno-angažovanog projekta koji za cilj ima upoznavanje javnosti sa autizmom, a izvodi je pozorišna trupa “Ura” iz Beograda.

Komad ”Dar” prikazuje dječaka Kostu i njegovu porodicu od njegovog rođenja do puberteta. To je priča o ljubavi, različitostima i prihvatanju sebe i drugih. Kosta je poseban i drugačiji. On ima dar. Naučiće svoju porodicu da ponovo voli, okupiće ih i vratiti pravim vrijednostima, a sve nas podsjetiti na smisao našeg postojanja na svijetu. Kroz predstavu na nesvakidašnji, duhovit i dirljiv način publika će moći da podsjeti sebe da treba malo usporiti u životu, ali i gledati u one do kojih nam je stalo, da je trenutak taj koji čini život ljepšim i da ga ne treba propuštati.

Igraju: Stojan Đorđević, Milena Đorđević, Milan Kovačević, Boba Latinović, Maja Ranđić i  Zorana Bećić.

Predstava će biti izvedena na sceni dvorane Park 23. novembra u 19 sati, a nakon predstave će biti održana interaktivna tribina o socijalizaciji djece sa autizmom sa učesnicima: Milena Đorđević, autor teksta, Svetlana Vukašinović i Ivan Ljesar, defektolozi i Miroslav Koprivica, roditelj djeteta sa autizmom.

Ulaz je besplatan.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.