7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pogled s mosta” u Kotoru

plakat pogled s mosta

Predstava „Pogled s mosta” Gradskog pozorišta iz Podgorice će u petak 13. maja u 20 sati biti odigrana u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković.

U predstavi glume: Boro Stjepanović, Mladen Nelević, Marija Đurić, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatoviću, Vule Marković i Željko Radunović. Ulaznice se po cijeni od pet eura mogu kupiti na biletarnici Centra na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

„Ove godine obilježava se 100 godina od rođenja Artura Milera, jednog od najvećih pisaca 20. vijeka, socijalističkog intelektualca i velikog kritičara američkog sna koji je napisao mnogo politički angažovanih komada o korupciji, potiskivanom nasilju, rigidnom odnosu prema političkim grupama, teškim uslovima za rad i drugim socijalnim temama. Pogled s mosta tretira bolnu tematiku ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, poznate kao „Velika depresija”.
Tekst njegove drame preveo je Đorđe Krivokapić, dramaturgiju i idejno rješenje scenografije potpisuje Nebojša Bradić, kostimografiju Dragica Laušević, izbor muzike Milan Karadžić i Slavka Nelević, koja ujedno potpisuje i koreografiju” – stoji u najavi predstave.

Najčitanije