10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Peta međunarodna likovna kolonija u Budvi

Peta međunarodna likovna kolonija u Budvi

Lijepa tradicija okupljanja renomiranih slikara iz zemlje i svijeta sredinom decembra u hotelu Mogren u Budvi, nastavljena je na najbolji način.

I ove godine, peti put za redom, zahvaljujući plodnoj saradnji, organizatoru NIP ART PRESS iz Budve i HG BUDVANSKA RIVIJERA.  Upravo zog toga, renomirani budvanski hotel MOGREN i ovoga puta u okviru medjunarodne Likovne kolonije, okupio je deset poznatih umjetnika medju kojima su: MIKI RADULOVIĆ, NIKICA RAIČEVIĆ – DACO, MIŠO VEMIĆ I RADE VUJAČIĆ iz Crne Gore, VLADAN TERZIĆ IZ Srbije, TANJA PIKULA,  JELENA GLOGOVAC i ZDRAVKO KRULJ  iz Republike Srpske, SANJA DJUROVIĆ – VUJIĆ iz B I H,  MARIJA GAŠABELIJU i MUSTAFA ARAPI iz Albanije.

Veliki inprovizovani atelje sa slikarima, štafelajima, platnima I raznim bojama I drugim potrebnim materijalom, svojevrsno je mjesto druženja I stvaranja, ali I jedinstvene energije,  duha, pričanja, razmjene iskustava medju kolegama, ali I smijehu, koji godi svima.

Svi učesniici Likovne kolonije kako ističu, jako su zadoovoljni domaćinskim odnosom uprave hotela Mogren I kompanije Budvanska rivijera, kao I odličnom organizacijom, organizatora Kolonije, novinara I publiciste RANKA PAVIĆEVIĆA I njegovog Art pressa.

Ovdje je sve besprekorno organizovano I svi umjetnici, osjećaju se odlično, kazala je akademmska slikarka JELENA GLOGOVAC iz Gacka u Republici Srpskoj, Ona posebno ističe odličan izbot slikara iz regiona I pozitivnu energiju kod učesnika Kolonije.

Peta međunarodna likovna kolonija u Budvi

Riječi hvale, upućuju i MARIJANA GAŠABELIJU I MUSTAFA ARAPI, slikari iz  Tirane u Albaniji, smatrajući, da je ovo najbolje organizovana kulturna smotra, u kojoj su učestvovali do sada.  Jako smo zadovoljni I u Albaniju nosimo najljepše uspomene iz Crne Gore, kazali su oni.

Pričali su mi o Rankovim kolonijama sve najbolje, ali sam se ubijedio da su te priče tačne I opravdane, saopštio je pored ostalog, akademski slikar ZDRAVKO KRULJ  iz Banja Luke.

Pozitivne utiske imaju i ostali učesnici medjunarodne Likovne kolonije,  sa željom, da se ponoovo nadju u ovom sastavu I predivnom ambijentu, koji se pamti.

Peta medjunarodna LIKOVNA KOLONIJA u hotelu Mogren u Budvi, biće završena u srijedu, 20. decembra u 19 sati, organizovanjem zajedničke izložbe slika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije