15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena samostalna izložba slika Nedeljka Simanića – “More i gradovi”

Sa otvaranja izložbe

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, sinoć je otvorena samostalna izložba slika NEDELJKA  SIMANIĆA iz Kotora, pod nazivom “MORE I GRADOVI”.

Umjetnik se ljubiteljima umjetnosti predstavio, sa 15 slika galerijskog  formata, radjenih u tehnici ulje na platnu, pretežno sa motivima  iz Boke i Crnogorskog  primorja.

Budva

Za slikara Nedjeljka Simanića, slikanje je prije svega, oblik ispoljavanja životnih radosti, način da se svijet skupljen u vizuelnom iskustvu pretoči na platno specifičnim jezikom boje, linije i forme, kazala je otvvarajući njegovu izložbu, Aleksandra Kapetanović, arhitektica-knzervatorka iz Kotora. Izložene slike umjetnika su posebmo značajne, jer ukazuju na ljepotu i vrijednost predjela koje vidimo i mi koji tu živimo i  i onih, koji kroz ove predjele prolaze. Ljepotu, koju smo u obavezi da , kako bi nastavila da bude inspiracija za buduće generacije i umjetnike, kazala je pored ostalog Aleksandra Kapetanović.

Sa otvaranja izložbe

Simanić se slikarstvom bavi već 30 godina, a za to vrijeme, naslikao je preko 1.000 radova, koji se nalaze uglavnom u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Samostalnu izložbu Nedeljka Simanića iz Kotora, u galeriji QUEEN u Bečićima, biće otvorena do 2. maja, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Najčitanije