7 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba slika Ivice Aranđusa

Izložba – I. Aranđus

U organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u galeriji hotela Queen of Montenegro u Bečićima, otvorena je samostalna izložba slika, akademskog slikara IVICE ARANDJUSA iz Tivta, koji godinama živi i stvara u Njemačkoj.

Arandjus se predstavio sa 15 slika novijeg datuma, galerijskog formata, radjenih u tehnici ulje na platnu.

Ivica Arandjus je rodjen u Kotoru 1964. godine.  U Njemačku se preselio 1986, a Likovnu akademiju, završio je u Drezdenu 1992. godine u klasi profesora  Mihaela Butea.  Imao je desetak samostalnih izložbi, u Crnoj Gori, Njemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji i drugim državama Evrope.

Samostalnu izložbu IVICE ARAMDJUSA u galeriji QUEEN u Bečićima, otvorio je  novinar i publicist Dragan Mihović, iz Kotora, ističući da, slikarstvo ovog umjetnika, nosi u sebi I filozofsku, odnosno antropološku angažovanoost. Angažovansot, ne dolazi iz polja ideologije sa kojim je autor u sporu, već iz njegoovog moralnog pogleda na čovjeka kao bića, kazao je on.

Umjetničkim sredstvima, nespornom individualnošću, ne govori samo slobodom čitljivih metafora, već je riječ o slikama, koje pogadjaju samu suštinu kojim se brani život, postojanje, eros. Oblik koji umjetnik prepoznaje, zapravo je istinsko biće, kazao je pored ostalog, novinar i publicist Dragan Mihović.

Samostalna izložba Ivice Arandjusa u galeriji QUEEN u Bečićima, biće otvortena do 18. septenbra, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Najčitanije