7 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba crteža, likovnog umjetnika Svetozara Dedića

Izložba

U galeriji hotela QUEEN of MONTENEGRO u Bečićima, otvorena je  samaostalna izložba crteža, likovnog umjetnika SVETOZARA DEDIĆA iz Bara.

Na izložbi, čiji je organizator NIP ART PRESS iz Budve, Dedić se predstavio sa 15 radova većeg formata, radjenih u tehnici tuš na papiru, nastalih poslednjih 15 godina.

Sa tihim i dobrim čovjekom Svetozarom Dedićem, družio sam se gotovo deset godina i postao prijatelj, ali mi nikada nije rekao da se on bavi slikarstvom. Kada sam to saznao, jer mi je stidljivo saopštio, da vidim njegove radove, vidio sam, da je to ozbiljna priča I drago mi je što smo njegoovom prvom izložbom u baru, otkrili da je on pravi umjetnik. Sada mi je takodje drago, što Dedićeve zanimjive radove, narednih dana mogu vidjeti gradjani I gosti sa Budvanske rivijere, kazao je pored ostalog otvarajući izložbu, akademski slikar Muharem Muratović iz Bara.

Svetozar Dedić je kao inženjer, dugogodišnji upravitelj stroja na brodovima duge plovidbe i većina njegovih radova, nastajala je na dalekim morima i drago mi je, što će ljubitelji umjetnosti, biti u prilici, da vide veoma zanimljive radove, kazao je rukovodilac galerije QUEEN u Bečićima, RANKO PAVIĆEVIĆ.

Izložba

Samostalnu izložbu SVETOZARA DEDIĆA, otvorio je MUHAREM MURATOVIĆ, akademski slikar iz Bara, a biće otvorena, do 26. oktobra, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Najčitanije