OPERA TOSCA U Cadmus Cineplex-u

Tosca
Tosca

U okviru revije OPERA GALA, a u saradnji sa Turističkom organizacijom  Budva, u srijedu, 14. decembra, sa početkom u 18 sati biće prikazana opera  “Tosca”, Giacoma Puccinija.

Tosca je melodrama u svom najčistijem obliku, festival bujne melodije i  dramatičnih eksplozija i jedna je od njegovih najpopularnijih djela do  danas. To je prava “akciona opera”, realna priča o zločinu, kompletno sa  mučenjem, izdajom, ljubavi, ubistvom  i samoubistvom.  U produkciji  Zurich Opere ovdje je prikazano psihosexualno istraživanje tri  tragično  i fatalno isprepletena  lika.

Lirski izlivi i dramatični udari ovog zvjezdanog trija su dobili  fleksibilnu, osjetljivu potporu od strane italijanskog dirigenta Paolo  Carignani, koji primjenjuje sve boje paleta u orkestru Zurich Opere  sa  njegovim majstorskim rukama.

Hvaljeni kanadski reditelj Robert Carsen, angažuje gledaoce u  suptilnoj  “igra u igri ” drami, u kojoj su teatar i stvarnost spojeni zajedno u  ovom uzbudljivom opera- trileru.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.