8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinarstvo u KSI Montenegro školi

Polaznici novinarske obuke u KSI Montenegro skoli
Polaznici novinarske obuke u KSI Montenegro školi

U sklopu aktivnosti vannastavnih aktivnosti, koje su se realizovale u Međunarodnoj školi „Knightsbridge International Montenegro“ u Tivtu u periodu od oktobra do kraja januara, učenicima je između ostalog održano i deset uvodnih predavanja u osnove novinarstva.

„Djeca uzrasta između 10 do 15 godina dobila su na taj način priliku da unaprijede svoje vještine pisanja i izvještavanja, pravilog postavljanja pitanja prilikom intervjua, a takođe i da nauče više o fotografiji, razlikovanju činjenica i mišljenja, i važnosti fer izvještavanja.“- kazala je Slavica Milić iz KSI Montenegro škole. Novinarski klub škole nastaviće sa radom tokom cijele godine, a sa novim ciklusom van-nastavnih aktivnosti škola će otpočeti krajem februara.

Uz novinarstvo, djeca koja pohađaju nastavu u ovoj prvoj i jedinoj međunarodnoj školi internatskog tipa u Crnoj Gori, imala su prilike da se tokom proteklog polugodišta bave jogom, baletom, fitnesom, horskim pjevanjem, dramom, slikanjem, kreativnim samostalnim projektima, programiranjem, šahom i fudbalom.

Najčitanije