11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Noć muzeja“ u Budvi na više lokacija

Muzej Budva

JU Muzeji i galerije Budve i ove godine priprema bogat trodnevni program koji će se održati na više lokacija u Starom gradu u Budvi i Petrovcu, povodom obilježavanja manifestacije „Noć muzeja“.

U četvrtak (18. maja) sa početkom u 20 sati u spomen domu „Crvena komuna“ u Petrovcu, biće otvorena izložba konzerviranih i restauriranih ikona iz crkve Sv. Save manastira Gradište, a tom prilikom će se prikazati dokumentarni film „Riznica manastira Gradišta“, autorke Tanje Piperović, u produkciji RTCG.

U petak (19. maja) sa početkom u 20 sati u Modernoj galeriji u Starom gradu, biće otvorena izložba slika„Vidici“dipl. ing. arh. i slikara iz BudveMladena Suđića. Prilikom svečanog otvaranja, učenica VI razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva,Sara Stefan,u klasi prof. Ane Brajak Molčanov. Izložba će biti otvorena do 9. juna 2017. godine.

U subotu (20. maja) sa početkom u 20.30 sati u Muzeju grada Budve, usaradnji sa Muzejom rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca, biće otvorena dokumentrna izložba „Srednjovekovni Rudnik. Arheološka istraživanja 2009–2015. godine“, koju su pripremili dipl. arheolozi Ana Cicivić i doc. dr Dejan Radičević. Potom, u 21 sat, u prostoru ranohrišćanske bazilike kod crkve Sv. Ivana u Starom gradu, biće upriličena projekcija kratkometražnog arheološkog filma „Klesarski eho“, autora Gorana Pajovića, dipl. arheologa i kustosa iz JU Muzeji i galerije Budve.Prije projekcije, kvintet učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Budve, u klasi prof. Ane Brajak Molčanov, izvešće na flauti tri kompozicij.Togadana će svi izložbeni prostori JU Muzeji i galerije Budve bitiotvoreni za posjetioce do ponoći, a ulaz će biti slobodan.

 

Najčitanije