„Neka kamen govori” – Majda Zorko

The rock
The rock

 

„Neka kamen govori” naziv je izložbe slika slikarice Majde Zorko, koja će biti otvorena u petak 17.jula u Galeriji solidarnosti.

Izložbu će u 20 sati otvoriti poslanica u Skupštini Crne Gore Marija Ćatović.

Majda Zorko se profesionalno bavi slikarstvom preko 30 godina. Svoja djela izlagala je u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Singapuru, Japanu, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Njene slike se mogu naći u privatnim kolekcijama u gotovo svim zemljama EU, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji, Novom Zelandu, Singapuru i Japanu. Umjetnica ima Bečelor diplomu sa Univerziteta u Ljubljani, Slovenija i Bečelor diplomu Lijepih umjetnosti sa Centralne akademije lijepih umjetnosti u Pekingu, Kina. Takođe, studirala je ulje na platno na Univerzitetu za lijepe umjetnosti u Edinburgu, Velika Vritanija i pohađala nekoliko slikarskih radionica za tehniku ulje na platno u Italiji i Španiji.

plakat majda galerija solidarnosti

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.