Naučni skup o obnovi manastira na Prevlaci

Dvodnevni naučni skup u Tivtu

Miholjska Prevlaka manastir
Miholjska Prevlaka manastir

„Obnovimo Prevlaku“ naziv je dvodnevnog okruglog stola koji Mitropolija crnogorsko-primorska i Odbor za obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila – Miholjska Prevlaka, organizuju narednog vikenda u Tivtu.

Skup je posvećen sagledavanju modaliteta za obnovu ovog srednjevjekovnog manastira, putem zaštite nematerijalne i materijalne kulturne baštine koja se veže za ovaj prostor gdje je 1219. Sveti Sava uspostavio sjedište Zetske episkopije.

Učešće na okruglom stolu u Tivtu najavilo je dvadesetak naučnih radnika i vjerskih velikodostojnika iz Crne Gore, Srbije, Rusije , Grčke i Italije, a oni će se baviti teoškim, arheološkim, istoriografskim, pravničkim i aspektima obnove manastira sa stanovišta vjerskog turizma. Učesnike skupa, kako je najavljeno, pozdraviće i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a završnog dana okupljanja u nedjelju, oni će posjetiti samu Prevlaku, Stari gradu Kotoru i manastir Savina u Herceg Novom.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.