15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“Ispod mosta, među stijenama”

film-ispod-mosta-medju-stijenama-plakat

“Ispod mosta, među stijenama” – naziv je debitanskog filma mladog crnogorskog režisera Pavla Simonovića, koji će na repertoaru kina “Boka” biti od ponedjeljka 19.septembra do nedjelje 25.septembra.

Projekcije počinju u 20 sati, a cijena ulaznice je 2 eura.

“Ispod mosta, među stijenama je projekat producentske kompanije Cut-Up, a glumačku ekipu čine: Miloš Pejović, Stefan Bošković, Jelena Đokić, Marko Baćović, Branimir Popović, Dejan Ivanić, Mišo Obradović, Ana Vučković i drugi. Kostimografkinja je Jelena Đukanović, scenograf Đorđije Kalezić, snimatelj tona Aleksandar Brajović, a direktor fotografije Dušan Grubin. Koproducentkinja je Jelena Filipović, izvršna producentkinja Jelena Mišeljić, a direktor filma je Veliša Popović. Producent filma je Sehad Čekić. Film je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Snimanje je realizovano u saradnji sa Upravom policije, Službom zaštite Glavnog grada, Kliničkim centrom Crne Gore i Željezničkom infrastrukturom Crne Gore, kao i mnogim drugim službama, javnim ustanovama i privatnim kompanijama.

Ovaj urbani triler prati dva inspektora (Miloš Pejović i Stefan Bošković) kojima se u istrazi ubistva ispriječe razni privatni problemi, pa i inače komplikovan slučaj postaje još teže rješiv. Stara izreka kaže da svaki detektiv tokom istrage, zapravo, pronalazi samoga sebe – navodi se u sinopsisu ovog filma, koji je slika košmarnog svakodnevnog privatnog i poslovnog života” – stoji u najavi organizatora.

Na 30. izdanju Filmskog Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala, ovom filmu dodijeljene su dvije nagrade: Specijalno priznanje žirija i nagrada FEDEORA – Federacije filmskih kritičara Evrope i Mediterana.
Žiri takmičarske selekcije dugometražnog igranog filma, čiji su članovi bili Varja Đukić, glumica, Ognjen Sviličić, reditelj i Aleksandar Radunović, scenarista, dodijelio je Specijalno priznanje “za nov i intrigantan pristup žanru, te izuzetno originalnu ideju čiji potencijal inspiriše”.
Žiri asocijacije FEDEORA, čiji su članovi Dubravka Lakić, Vuk Perović i Dževdet Tuzlić, dodijelio je nagradu “zbog snage sa kojom je žanr kriminalističkog trilera unio društveni angažman, zbog rediteljske vještine s kojom je ideju sproveo do kraja i zaokružio originalnu i svježu priču uz sjajnu glumačku podršku i kvalitetnu produkciju.”

Najčitanije