“Moramo li ga čekat’?”

Moramo li ga čekat

Predstava “Moramo li ga čekat’?”, adaptacija drame “Čekajući Godoa” Samuela Beckett-a, biće izvedena 17. i 18. novembra u 20 sati u maloj sali dvorane Park. Projekat je nastao u produkciji Bellavista Ars-a i NVO Urban Nova, u režiji Slađane Vujović.

“Čekajući Godoa” je apsurdistička tragi-komedija koja se bavi kontradikcijom između čovjekove potrebe za smislom i univerzuma lišenog smisla. Kako odgovoriti na apsurd ljudske egzistencije bilo je pitanje u kojem su se sretali pozorište, književnost i filozofija polovinom 20-tog vijeka, kada je nastao teatar apsurda i ova drama.

“Godo” je napisan za mušku postavu, a glumicama je bilo zabranjeno da igraju ovaj tekst sve do 2007. godine.

Adaptacija Sladjane Vujović napisana je za žensku glumačku postavu, te su u njoj pitanja životnog apsurda, društvenih i individualnih odnosa, smisla i besmisla, propuštena kroz novu prizmu. Ne samo žensku, nego i prizmu savremenog doba u kojem su filozofska pitanja napuštena u korist sarkazma i materijalizma.

Igraju: Lidija Petrone, Zorica Cvitković, Senka Domović Bulut, Daria Ilić i Sladjana Vujović. Kostim potpisuje Vesna Vukićević, a muzičku obradu Petar Kraljević.

Ulaznice po cijeni od 4 € se mogu kupiti na blagajni dvorane Park 17. i 18. novembra od 9 do 12 i od 18 do 20 sati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.