15 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministarstvo kulture – prijem nagrađenih učenika i koncert

Na prijemu kod Ministra Kulture

Dobitnici specijalnih nagrada na 44. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, održanom krajem aprila u Podgorici, nastupili su na koncertu organizovanom u Ministarstvu kulture.

Učenici muzičkih škola iz Bijelog Polja, Tivta, Kotora i Podgorice izveli su trinaest numera kojima su se predstavili publici.

Prije koncerta mlade muzičare je pozdravio prof. mr Janko Ljumović, ministar kulture, koji je istakao zadovoljstvo što Ministarstvo kontinuirano podržava organizaciju Festivala kao najbolju smotru mladih muzičara i njihovih umjetničkih dometa. “Promocijom talentovanih učenika, podržavamo i pedagoški rad njihovih profesora, podstičemo rad umjetničkih škola i u širem kontekstu afirmišemo muzičku umjetnost,” rekao je Ministar.

Ministar Ljumović je čestitao nagrađenim umjetnicima i rekao kako će Ministarstvo kulture, u saradnji sa drugim resorima, nastaviti da podstiče i podržava njihov rad i školovanje.

Na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore je učestvovalo oko 600 muzičara, iz 14 nižih i 5 srednjih muzičkih škola, a dodjeljeno je 14 specijalnih nagrada.

Nagrađeni učenici

ŠOSMO “Vida Matjan” iz Kotora na festivalu je osvojila ukupno 45 nagrada od kojih su 3 specijalne i to:

  1. Ana Šelest, flauta- solo, pretkategorija, klasa: Angela Mijušković, 100
  2. Jovana Šujica, flauta-solo, I kategorija, klasa: Angela Mijušković, 100
  3. Sergej Stojković, saksofon-solo, I kategorija, klasa: Goran Turkalj, 100

Najčitanije