12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

“Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svjetlosti”

apupin_plakat

Matica Boke u Kotoru i Herceg Novom organizuje akademije posvećene Mihajlu Pupinu.

U godinama obilježavanja stogodišnjice od Velikog rata i sto godina od bitke na Kajmakčalanu – „Matica Boke” i Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo” iz Kotora u saradnji sa Generalnim konzulatom Srbije u Herceg Novom priređuju akademiju – “Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svjetlosti”.

Kako je najavljeno, akademije će biti održane u petak 7. oktobra sa početkom u 19.30 u riznici SPC u Kotoru i u subotu 8.oktobra u hercegnovskoj dvorani „Park” sa početkom u 19 sati.
„Na akademijama će biti prikazan animirano-dokumentarni film Mihajlo Idvorski Pupin – Put ka svetlosti koji je organizacija UNESKO uvrstila u svoj zvaničan kalendar, kao jednu od manifestacija kojima je 2015. godina obilježena kao Međunrodna godina svjetlosti.

Aleksandra Ninković-Tašić iz Obrazovno-istraživačkog centra Mihajlo Pupin iz Beograda održaće predavanja Mihajlo Pupin, svetosavac, rodoljub i dobročinitelj. O liku poznatog naučnika koji je bio počasni član SPD „Jedinstvo” govoriće protojerej Gojko Perović, a medijator skupova biće dr Drago Šerović.

U muzičkom dijelu programa nastupiće hor Srpskog pjevačkog društva Jedinstvo” – stoji u saopštenju Matice Boke .

Najčitanije