13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodno takmičenje mladih pijanista

POZIVNICA
POZIVNICA

Međunarodno takmičenje mladih pijanista održat će se od 15 – 18 maja ove godine u Tivtu. Organizator je Muzička škola Tivat. Takmičenje obuhvata kategorije od baby do akademije, što znači da je  organizovano za sva tri nivoa muzičkog obrazovanja.
Oko 170 kandidata dolaze iz država: Slovenija, Hrvatska, Bi H, Srbija, Kosovo, Makedonija, Albanija, Ukraina i Crna Gora, a takmičit će se u disciplinama: klavir solo, klavir četvororučno i korepeticija.Ove mlade pijaniste ocjenivat će dva žirija.

SVEčANO OTVARANJE TAKMIčENJA planira se za 16 maj u 20 sati kada će se pored intoniranja Crnogorske himne i pozdravnih govora, predstaviti i mladi crnogorski pijanista BOJAN MARTINOVIć – prodekan za međunarodnu saradnju i profesor klavira na Muzičkoj akademiji Cetinje. Pijanističko takmičenje, kao prvo takvog oblika u Crnoj Gori, posvećeno je jubileju, desetogodišnjici nezavisnosti Crne Gore, sa idejom da se organizuje i narednih godina istog datuma.

Trećeg dana takmičenja ( 17.05.2016.g.) kao poklon ovom takmičenju, održat će se KONCERT, na kojem će se predstaviti istaknuti hrvatski pijanista Vladimir Babin.

Najčitanije