14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Međunarodna radionica za svirače duvačkih instrumenata

Radionica duvači

Petnaesta po redu  Međunarodna radionica za duvačke instrumente koju priređuju Muzička pkola Tivat I ovdašnja NVO “Ars Praesentia Boke Kotorske”, počinje danas u Tivtu i trajaće do 21.avgusta.

U pitanju je prvi od dva dijela ovogodišnje rdionice, namijenjen sviračima drvenih i limenih duvačkih instrulenata. Drugi dio radionice posvećen samo saksofonu, održaće se tokom septembra.

Sa polaznicima radionice koji dolaze iz više evropskih država radiće profesori Marina Nenadović, Aleksandar Burkerts koji će držati radionicu flaute, Bojan Pešić- oboa, Veljko Klenkovski, Sofija  Molčanova i Ognjen Popović – klarinet, Nenad  Janković – fagot, Mladen Đorđević-truba, Nenad Vasić horna  i Aleksandar Benčić-trombon.

Ovogodišnja radionica započeće takmičenjem u kamernim ansamblima, što je novina u odnosu na raniji period. Njihovi nastupi održaće se na tri lokacije: na Pinima kod apoteke, u malom parkiću  na Trgu od kulture i na gumnu šetališta Pine. Nastup ansambala ocjenjivaće petočlani žiri, koji će činiti tri čalan profesori sa radionice i po jedan  predstavnik Centra za kulturu i građana.

Učesnici i profesori radionice održaće i dva reprezentativna koncerta i to koncert pod nazivom “Magični limenjaci” u petak 18.avgusta u 21 sat u kompleksu Luštica Bay, odnosno “Vremeplov” u nedjelju 20.avgustra u 21 sat na platou ispred podmornice “Heroj” u Porto Montenegru.

Najčitanije