15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Mediteranski motivi Zorana Andrića

Na oba nivoa galerije u ljetnjikovcu Buća-Luković u Tivtu, sinoć je u sklopu manifestacje kulture „Purgatorije“, otvorena izložba radova Zorana Andrića, akademskog slikara iz Valjeva. Postavku koju čini 50-tak radova u kombinovanoj tehnici na platnu, sa većinom primorskim i mediteranskim motivima, otvorio je Dragan Laković, umjetnički direktor Centra za kulturu Tivat.

“Andrić večeras po prvi put izlaže u Tivtu, a interesantno je da na ovim slikama dominiraju motivi Crne Gore, Srbije i Kipra. Slike zrače jednom pozitivnom energijom, pravom mediteranskom. Na prvi pogled bio sam fasiciniran ovim slikama, u pitanjun je jedaan šareni kolorit i svaka od njih ima svoju priču. Pogledajte ih dobro i pričajte sa njima”- naglasio je Laković.

Andrić svoje crteže i slike izlaže od 1979. na zajedničkim i samostalnim izložbama, a od 1992. ima i stalne postavke u svojoj slikarskoj radionici “ Višnja “ u Valjevu. On je slikar koji na osoben način interpretira svijet u kome živi. Istovremeno, Andrić je umjetnik koji je sposoban da svoje impresije prenese posmatraču svojih slika, nesebično ga darujući istinskim slikarskim doživljajem, uvjeravajući ga u moguću ljepotu svijeta i slike.

Sadržajno veče na “Purgatroijama” svojim koncertom u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković, upotpunilo je pjevačko društvo “Veterani vazda mladi” iz Tivta sa solistkinjom Antoniom Vučinović, a kao gosti koncerta, nastupile su muška klapa “Jadran” i ženska “Primavera”.

Najčitanije