Mediteraneo

Ivana Bjelica
Ivana Bjelica

“Mediteraneo” naziv je izložbe slika, akademskih slikarica Ivane i Jelene Bjelice iz Novog Sada. koju organizuju Kulturni centar „Nikola Đurkovic“  Kotor i Gradska galerija u četvrtak,  25. maja,  s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Ivana Bjelica je rođena 1969. godine u Novom Sadu. Diplomirala je na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, odsjek slikarstvo,  u klasi profesora Milana Blanuše. Član je SULUV-a i Likovnog kruga. Imala je 20 samostalnih izložbi u Srbiji i Crnoj Gori,  Kanadi i Grčkoj .

Izlagala je na preko 100 kolektivnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Japanu, Argentini, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Grčkoj, Nizozemskoj … Sudionica je mnogobrojnih likovnih kolonija u zemlji i inozemstvu. U likovnoj umjetnosti izražava se kroz sliku, crtež i grafiku. Bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom i dizajnom enterijera. Više godina bila je urednik likovnog programa galerije „Mali likovni salon“ Kulturnog centra Novog Sada.

Jelena Bjelica je rođena 1974. godine u Novom Sadu. Diplomirala je 2000. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, odsjek grafika, u klasi profesora Živka Đaka. Imala je 5 samostalnih i pedesetak kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Izražava se kroz crtež, grafiku, sliku. Bavi se pedagoškim radom. Sudionica je više značajnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. Član je SULUV-a i Likovnog kruga. Živi i stvara u Novom Sadu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.