8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay: Izložba Tima Hola

 

Izlozba Tim Hall
Izlozba Tim Hall

Uspješna ljetnja kulturna sezona u Luštica Bay-u biće nastavljena izložbom 15 radova britanskog umjetničkog fotografa Tima Hola /Hall/, od 22. avgusta u 19 časova, kada će biti upriličeno otvaranje, do 2. septembra. Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena svakog radnog dana od 18 do 20 časova.

Izloženi radovi predstavljaju crnogorske pejzaže snimljene tokom posljednjih pet godina na primorju i području Durmitora. Hall stvara pod uticajem umjetnosti iz prošlosti i pokušava da stvori sliku koja prelazi granicu između fotografije i slikarstva.

„Moja prva posjeta, prije pet godina, me je odvela na putovanje duž obale od Tivta do granice sa Albanijom. Ovaj dio Jadrana ima poseban ton i prepoznatljivu boju i pruža beskrajnu inspiraciju za fotografisanje. Bio sam toliko obuzet ljepotom obale da sam odlučio da se vratim da istražujem više od pejzaža, i potom pronašao područje oko Durmitora. Rano ujutru magla koja se uvija oko planina daje magičnu atmosferu i čitava ta slika me podsjetila na kineske slike mastilom. Najnovije putovanje Crnom Gorom odvelo me je u vožnju helikopterom iznad budvanske rivijere. Bio sam zapanjen jakim bojama i kontrastom mora sa suncobranima i plivačima“, saopštio je autor povodom najavljene izložbe.

Tim Hol je umjetnički fotograf sa više od dvadeset godina iskustva, specijalizovan za putovanja, pejzaže i portrete. Njegova namjera da vidi svijet kroz sočivo kamere je inspirisano romantikom putnika iz 19. vijeka, a odnedavno radom fotografa Nacionalne geografije. Njegov rad je lirski odgovor ljudima i mjestima koje je posjetio i pokazuje njegovu duboku zainteresovanost za urbani i prirodni svijet i ljude koji ih nastanjuju.Uticaj slikarstva u njegovom radu potiče sa studija Istorije umjetnosti na Univerzitetu u Mančesteru. Namjera da udari emocionalni ili duhovni akord je evidentna u mnogo njegovih pejzaža. Njegovi radovi su predstavljeni u galerijama savremene umjetnosti u Evropi, Jugoistočnoj Africi i SAD.

U kompleksu Luštica Bay u četvrtak veče biće upriličen „Trenutak za klasiku“ egipatskog gostujućeg ansambla „Talasi Nila“ koji će najprije nastupiti u Herceg Novom na otvaranju operskog festivala Operosa Montenegro.

Druga kulturna sezona u Luštica Bay-u, novom gradu na Jadranu, počela je uspješnim koncertima britanske soul zvijezde Džos Ston i svjetski poznatog gitariste Miloša Karadaglića i njegovih prijatelja.

Luštica Development je ove godine sponzor renomiranih internacionalnih festivala KotorArt i Purgatorije Tivat i Operosa u Herceg Novom.

 

Najčitanije