14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

KUD Boka uručio zahvalnice Opštini Tivat

Prijem u Kabinetu

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević ugostila je danas predstavnike Kulturno-umjetničkog društva „Boka“ iz Tivta, zajedno sa predstavnicima kompanija „Adriatic Marinas“ – Porto Montenegro i „Luštica Development“ – Luštica Bay. Predsjednik KUD „Boka“ Lazar Božović, ovom je prilikom uručio zahvalnice Opštini i navedenim kompanijama.

Naime, KUD „Boka“ iz Tivta je početkom decembra ove godine, na predlog Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva kulture Vlade Crne Gore, učestvovalo na 46. proslavi Dana državnosti Ujedninjenih Arapskih Emirata, koja se održavala u Dubaiju, glavnom gradu istoimenog emirata, jednom od 7 koji sačinjavaju UAE. Društvo je, kao jedini predstavnik Crne Gore iz domena kulture, učestvovao na manifestaciji pod nazivom „We are all Emirates“, zajedno sa još 19 društava iz 19 zemalja. Za realizaciju pomenutog putovanja najveću finansijsku pomoć pružili su Opština Tivat, kompanije „Adriatic Marinas“ i „Luštica Development“, omogućujući tako da društvo, sa 17 članova, otputuje u Dubai i u najboljem mogućem svijetlu predstavi Crnu Goru, kroz tradicionalne igre i pjesme. „Opština Tivat nastavlja praksu podrške nevladinim organizacijama i svaka nas, uspješna realizacija projekata, koje Opština finansira, raduje“, kazala je Predsjednica opštine, zahvaljujući predstavnicima ove NVO na svemu što čine u domenu kulture i očuvanja tradicije.

„Opština Tivat, kroz saradnju sa nevladinim organizacijama, omogućuje realizaciju ciljeva zbog kojih su iste formirane i na taj način mi, kao NVO, učestvujemo u promociji Tivta i Crne Gore. U vezi sa tim, želim da se zahvalim Opštini na doprinosu u razvoju folklora i podsticaju mladima da gaje i održavaju tradiciju kroz igru i društvenu afirmaciju“ – kazao je, između ostalog, predsjednik KUD „Boka“, Lazar Božović.

KUD Boka broji 140 aktivnih članova, a godinu za njima ocjenjuju uspješnom.

 

Najčitanije