20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorski likovni umjetnici svom gradu

Galerija Kotor
Gradska galerija Kotor

Povodom Dana Opštine kotor tradicionalna izložba Kotorski likovni umjetnici 2014. biće otvorena u srijedu 19. novembra sa početkom u 18 sati u Gradskoj galeriji Kotor.

„Svake godine Gradska galerija Kotor daje doprinos obilježavanju Dana Opštine organizovanjem izložbe Kotorski likovni umjetnici koja predstavlja pregled likovnog stvaralaštva u Kotoru u toku godine koja je na izmaku“, navodi se u saopštenju Gradske galerije.

Stručni žiri u sastavu: Mirna Petrušić, akademska grafičarka (član), Ivana Lazarević, akademska slikarka(član) i Tatjana Kriještorac, istoričarka umjetnosti (predsjednik) je na svojoj sjednici održanoj 12. novembra 2014. godine napravio je odabir radova za ovu izložbu i dodijelio nagradu za najbolji umjetnički rad nastao u Kotoru 2014. godine.

Ovogodišnji laureat je Zoran Petrušić, akademski slikar iz Risna.

Na izložbi Kotorski likovni umjetnici, posjetioci će moći vidjeti radove: Daliborke Kordić, Zorana Petrušića, Milenka Premovića, Dubravke Milivojević, Mileta Albijanića, Vojislava Voja Kilibarde, Danijele Lazović, Marice Kuznjecov Boljević, Đorđija Bata Boljevića i Ane Zarubice.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije