Kordići se predstavljaju izložbom fotografija „3K“

 

3k
3k

Izložba fotografija „3K“, Aleksandra Saše Kordića, Stevana Kordića i Miška Kordića biće otvorena u četvrtak, 4. avgusta 2016. godine u 21:30 sati u galeriji ljetnikovca Buća – Luković u Tivtu. Izložbu će otvoriti Njegova ekselencija Antun Sbutega, ambasador Crne Gore u Republici Italiji.

„Fotografska izložba “3K” je izložba koja u svojem imenu sugeriše da njena 3 autora pripadaju familiji Kordić, koja potiče iz sela Šišići u Gornjem Grblju. U Boku Kotorsku smo se doselili iz Hercegovine, nakon Kandijskih (1645-1669) i Morejskih ratova (1714-1718), vođenih između Venecije i Osmanskog carstva, prvo u Risan (1720), a potom u Grbalj. Trenutno, naši brojni srodnici žive u Grblju, Kotoru, Tivtu, Prčanju i drugim mjestima Boke Kotorske.

Zajedničko porijeklo nije jedino što nas povezuje. Svo troje smo fotografi, koji smo već duže vremena prisutni na fotografskoj sceni Crne Gore u raznim oblicima. U prvom redu kroz fotografije Boke Kotorske: njenih pejzaža, kulturne baštine i ljudi. Ono što je nam je takođe zajedničko je povezanost sa morem: Aleksandar Saša je pomorski kapetan, koji aktivno plovi, Miško je po obrazovanju pomorac, koji je ranije plovio, a Stevan radi na Pomorskom fakultetu Kotor. More skoro uvijek podrazumijeva putovanje, što su još dva motiva ove izložbe. Baš kao i živote brojnih pomorca našeg kraja, ovu izložbu karakterišu: Boka, more i putovanje. Ta tri motiva potakla su nas da priredimo zajedničku izložbu, koju čine 21 kolorna fotografija formata 100×70 cm. Fotografije su nastale širom svijeta, u dužem vremenskom periodu, od kojih se neke po privi put ovom izložbom prikazuju publici“.

Izložba se može pogledati od 4. do 12. avgusta

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.