16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kordići se predstavljaju izložbom fotografija „3K“

 

3k
3k

Izložba fotografija „3K“, Aleksandra Saše Kordića, Stevana Kordića i Miška Kordića biće otvorena u četvrtak, 4. avgusta 2016. godine u 21:30 sati u galeriji ljetnikovca Buća – Luković u Tivtu. Izložbu će otvoriti Njegova ekselencija Antun Sbutega, ambasador Crne Gore u Republici Italiji.

„Fotografska izložba “3K” je izložba koja u svojem imenu sugeriše da njena 3 autora pripadaju familiji Kordić, koja potiče iz sela Šišići u Gornjem Grblju. U Boku Kotorsku smo se doselili iz Hercegovine, nakon Kandijskih (1645-1669) i Morejskih ratova (1714-1718), vođenih između Venecije i Osmanskog carstva, prvo u Risan (1720), a potom u Grbalj. Trenutno, naši brojni srodnici žive u Grblju, Kotoru, Tivtu, Prčanju i drugim mjestima Boke Kotorske.

Zajedničko porijeklo nije jedino što nas povezuje. Svo troje smo fotografi, koji smo već duže vremena prisutni na fotografskoj sceni Crne Gore u raznim oblicima. U prvom redu kroz fotografije Boke Kotorske: njenih pejzaža, kulturne baštine i ljudi. Ono što je nam je takođe zajedničko je povezanost sa morem: Aleksandar Saša je pomorski kapetan, koji aktivno plovi, Miško je po obrazovanju pomorac, koji je ranije plovio, a Stevan radi na Pomorskom fakultetu Kotor. More skoro uvijek podrazumijeva putovanje, što su još dva motiva ove izložbe. Baš kao i živote brojnih pomorca našeg kraja, ovu izložbu karakterišu: Boka, more i putovanje. Ta tri motiva potakla su nas da priredimo zajedničku izložbu, koju čine 21 kolorna fotografija formata 100×70 cm. Fotografije su nastale širom svijeta, u dužem vremenskom periodu, od kojih se neke po privi put ovom izložbom prikazuju publici“.

Izložba se može pogledati od 4. do 12. avgusta

Najčitanije