Koncert umjetničkog ansambla “Kolo”

Na tivatskim „Purgatorijama“

KOLO

Umjetnički ansambl “Kolo” iz Beograda održaće u ponedjeljak 26.juna sa početkom u 21.30 sati na Ljetnjoj pozornici u Tivtu koncert u sklopu festival “Purgatorije”.

Od  osnivanja  do danas ansambl “ Kolo”  istrajao je u nastojanju da narodnu igru podigne  na  nivo  visoke  umjetničke  interpretacije. Programi  ansambla Kolo u mnogome  predstavljaju  uzor, model  scenskog  etnoprikazivanja, objedinjujući osnovne vrijednosti  tradicionalne  kulture. U radu se uvijek polazilo od autentičnog stvaralaštva  i  izdvajalo se ono što je srž i jezgro narodne  umjetnosti.

U 55  godina  rada ansambla “Kolo” njegov   repertoar  obuhvatio je više  od 120  koreografija, dok danas repertoar  čini preko 40 koreografskih djela  svih  etnokoreoloških  oblasti  Srbije i Crne Gore, kao i oblasti s područja  bivše Jugoslavije.

Ansambl  “Kolo” predstavlja i pokretni muzej. Oko 2.000 originalnih kostima neprocjenjive  vrijednosti, od  kojih  pojedini  datiraju iz 19. stoljeća, predstavljaju  nacionalno blago.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.