3 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert sopranistkinje Tamare Rađenović u crkvi Sv. Duha

Novogodišnji koncert koji je Kotoru sinoć poklonila mlada sopranistkinja Tamara Rađenović sa svojim gostima baritonom Jakobom Betinelijem (Jacob Bettinelli) i pijanistom Simom Šiševićem ostaće za pamćenje crnogorskoj publici – saopštavaju iz Kulturnog centra “Nikola Đurković” i ističu da je crkva Svetog Duha – koncertna dvorana Muzičke škole u kojoj je koncert priređen bila ispunjena do posljednjeg mjesta, uprkos lošem vremenu.

Koncert je otvorila direktorka Kulturnog centra “Nikola Đurković” Marija Bernard koja je, pored ostalog, kazala da je srećna što je iz Londona uspjela da dovede mlade umjetnike koji daju sve svoje emocije i energiju kako bi publika uživala.

“Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja ljubavi, pa je tako naša mlada, a već veoma uspješna umjetnica Tamara Rađenović, sa svojim kolegama odlučila da Kotoru pokloni ovaj, sigurna sam, nezaboravan koncert” – rekla je Bernard.

Mlada umjetnica je koncert počela sa Šubertovom ‘Ave Maria’. Otpjevala je i arije kao što su ‘O mio babbino Caro’ te Rusalkinu ariju Il bacio. Jakob Betineli izveo je kompozicije Bizea, Maskanjija i Lista. Mladi pijanista iz Crne Gore Simo Šišević je, osim što je pratio operske umjetnike, imao i svoj poseban nastup. Izveo je kompozicju Muzički momenat Rahmanjinova. Atmosfera je bila dostojna svjetskih koncerata. Prekrasan ambijent, gromoglasni dugi aplauzi, razdragana lica i na kraju stojeće ovacije kojim su izvođače pozvali na bis, doprinijeli su da ovaj prelijepi dan 2. januar pokaže da se i kod nas uz veliku ljubav i volju može napraviti nešto veličanstveno i za pamćenje. Iskreno se nadamo da će ovakvi koncerti postati tradicija i da će naša publika kao i publika u svijetu moći da uživa u kvalitetnoj muzici” – stoji, između ostalog, u saopštenju iz Kulturnog centra.

Najčitanije