Koncert KUD-a „Matko Brajša Rašan” iz Pule

 KUD-a „Matko Brajša Rašan"
KUD-a „Matko Brajša Rašan”

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore Kotor organizuje koncert KUD-a „Matko Brajša Rašan” iz Pule u Koncertnoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan” – crkva Sv. Duha.

Koncert će se održati u petak 23. oktobra u 19,30 sati.

Kulturno-umjetničko društvo “Matko Brajša-Rašan” osnovano je 1951. godine – i od tada do danas neprestano djeluje – što dovoljno govori o tradiciji i ljubavi koju članovi društva ulažu u vokalni glazbeni izraz.

Mješoviti zbor uspješno njeguje vokalni glazbeni izraz istarskog podneblja utkanog u djela hrvatskih skladatelja iz Istre ne zanemarujući suvremene skladbe istaknutih skladatelja iz drugih krajeva Hrvatske kao i djela starih majstora.

Zbor je predstavljao Hrvatsku u Italiji, Češkoj, Rumunjskoj, Austriji, Poljskoj, Nizozemskoj, Slovačkoj, Ukrajini, Sloveniji i Bosni i Hercegovini te dobio brojne nagrade i priznanja i sa zborovima u tim zemljama  uspostavio trajna prijateljstva i suradnju. Pored brojnih nagrada dobitnik je i Povelje Općine Pule i Ordena zasluga za narod. Zborom dirigira Irena Vladisavljević. 

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.