20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert džez kvarteta

Poster
Poster

Koncert popularnog džez kvarteta “Christian Howes and Southern Exposure” biće održan u četvrtak, 2. aprila u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa Porto Montenegra u Tivtu, u okviru tradicionalne manifestacije “Mjesec poštovanja džeza” u Crnoj Gori (JAM).

Petu godinu za redom Porto Montenegro se priključuje popularnom JAM-u, koji se ove godine održava pod sloganom “Feel the Latin Jazz” (Osjeti latino džez) u brojnim gradovima Crne Gore, u organizacija NVO “Jazz Art” iz Podgorice.

“Christian Howes and Southern Exposure” je novi projekat popolarnog američkog džez violiniste Kristijana Hovsa. Ovaj umjetnik je nosilac prestižnih priznanja američkih kritičara i časopisa – titulu Violinista godine dodijelilo mu je Udruženje džez novinara, a “Jazz Time” magazin ga je prije dvije godine svrstao među tri najbolja izvođača džeza na violini.

Njegov novi album Southern Exposure, koji će biti dio repertorara na koncertu u Porto Montenegru, nastao je pod uticajem muzike latinskih zemalja: Argentine, Španije, Kube i Brazila.

U okviru svog prvog gostovanja u Crnoj Gori, Kristijan Hovs će nastupiti u kvartetu, sa svojim izvrsnim muzičarima: Denom Huletom -kontrabas, Hamiltonom Hardinom- klavir/klavijature i Sedrikom Istonom na bubnjevima.

Najčitanije