Koncert Darka Karajića na lauti

Koncert Darka Karajića

U koncertnoj dvorani muzičke škole “Vida Matjan” (crkvi sv. Duha) danas, srijeda 1.marta će sa početkom u 19 sati, u okviru Kotorske koncertne sezone, biti održan koncert Darka Karajića na lauti.

Umjetnik će se predstaviti djelima kompozitora kao što su King Ričard d Lajonhart (King Richard the Lionheart), Hans Judenkonig (Hans Judenkönig), Vinćenco Kapirola (Vincenzo Capirola), Alesandro Pićinini (Alessandro Piccinini).

„Ovakav spisak manje izvođenih kompozitora koji su živjeli i stvarali od 12. do 17. vijeka i neobičan zvuk laute očekuje nas nakon prezentacije baroknih instrumenata đacima škole, istoga dana u ranijim časovima. Osim upoznavanja sa baroknim instrumentima, tehnikom izvođenja i interpretacijom, Karajić će ostati u Kotoru i organizovati za đake majstorske radionice gitare” – poručuju iz uprave škole. Kako navode, Darko Karajić je prije studija gitaru učio kod Dušana Šaponje, Nadežde Kondić, Dušana Bogdanovića i Vere Ogrizović.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.