Koncert crnogorskih klapa

Perast klape
Perast – Festival klapa

 

NVO „Međunarodni festival klapa Perast“, povodom Dana opštine Kotor, organizuje Koncer crnogorskih klapa koji će biti održan u crkvi Svetog Duha 22. novembra, subota u 19 sati i 30 minuta.

Nastupiti će klape iz Kotora, Bokeljski Mornari te ženske klape Bisernice Boke, Incanto i Maris kao i sastav Lungo Mare, a iz Tivta klape Bellezza i Jadran.

Iz Budve ženska klapa Harmonija, iz Bara klapa Jedinstvo a iz Podgorice žesnke klape Alata i Vox Mirus, Assa Voce.

U programu će učestvovati i pjevačko društvo iz Grblja.

Pozivamo ljubitelje klapske muzike da uživaju u dvosatnom koncertu čiji je pokrovitelj Opština Kotor” – poručuju iz NVO „Međunarodni festival klapa Perast”.

Podijeli

2 Komentari

 1. Poštovano uredništvo Boka News-a
  Poslije Pomorskog muzeja Crne Gore i Istorijskog arhiva Crne Gore imamo sada i Crnogorske klape.
  Uz svo uvažavanje republike Crne Gore u kojoj živimo i njezine herojske istorije, za čiju smo samostalnost dali glas, postoji nešto što ipak ima Bokeljski predznak I što treba poštovati.
  U prethodne dvije institucije čuva se povijest ovoga našega kraja dok nije bio u sastavu republike Crne Gore i to svi dobronamjerni znaju.
  Tako isto i klape koje pjevaju izvorne primorske tj bokeljske i dalmatinske pjesme imaju svoj lokalni naziv “bokeljske klape” i baštine kulturu ovoga kraja.Ni u Hrvatskoj se ne zovu hrvatske klape, nego dalmatinske klape.To bi trebali znati i organizatori Festivala klapa u Perastu, i ne bi trebalo da izmišljaju neke nove nazive, zar se srame Boke Kotorske i njene slavne kulture i priošlosti.Ona treba da se poštuje isto kao što se poštuje herojska i kulturna prošlost cijele nam republike Crne Gore.
  PS Izvinjavam se svim neistomišljenicima ako mi zamjere što sam lokal patriota

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.