20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„Ko to tamo peva“ spušta zavjesu na „Purgatorije 2017“

„Ko to tamo peva“

Izvođenjem popularne baletks predstave „Ko to tamo peva“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, u četvrtak 31. avgusta na Ljetnjoj pozornicu u Tivtu sa početkom u 21 sat, spustiće se zavjesa na ljetnji festival kulture „Purgatorije 2017“ koji je protekla skoro dva po mjeseca trajao u Tivtu.

Prethodno će žiri međunarodnog Festivala mediteranskog teatra koji je sastavni dio „Purgatorija“ objaviti svoju odluku i progasiti najbolje među nekoliko pozorišnih predstava iz Crne Gore, Srbije i Mađarske, a koje su izvedene u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjeg festivala.

Inače, balet „Ko to tamo peva“ inspirisan je kultnim istoimenim filmom u režiji Slobodana Šijana,  po tekstu Dzušana Kovačevića.

Baletska predstava u koreografa  Staše Zurovca na muziku Vojislava Vokija Kostića,  na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, premijerno je prikazana 2004. godine i od tada ne prestaje interesovanje publike pa se za nju uvijek traži karta više.

U predstavi će nastupiti solisti i ansambl baleta nacionalnog teatra,  Dalija Imanić, Milan Rus, Aleksandar Ilić, Miloš Kecman, Aleksa Jelić, Igor Pastor, Nada Stamatović.

Asistent koreografa je Olja Zurovac, kostimograf Katarina Galić, scenograf Žorž Draušnik.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije