16 C
Kotor

Slušaj online radio

Književno veče Vječeslava Kuprijanova

tre canne

U orgnizaciji izdavačke kuće “OBODSKO SLOVO” iz Podgorice i NIP ART PRESS iz Budve, veliki i najprevođeniji ruski pisac VJEČESLAV GLEBOVIČ KUPRIJANOV, boravi ovih dana u Crnoj Gori.

Tim povodom, u u četvrtak, 7. septembra, u organizaciji NIP ART PRESS iz Budve, u press centru hotela TRE CANNE u Budvi, u 20 sati, biće održano književno veče poznatog ruskog pisca i prevodioca VJEČESLAVA GLEBOVIČA KUPRIJANOVA.

Pored Kuprijanova, u program će učestvovati, ruska pjesnikinja NATALIJA RUMARČUK, pjesnikinja i prevodilac VERA HORVAT iz Beograda, pjesnik  RADOMIR ULJAREVIĆ iz Podgorice i novinar i publicist RANKO  PAVIĆEVIĆ iz Budve.

VJEČESLAV GLEBOVIČ KUPRIJANOV, rodjen je 23. decembra 1939. godine u Novosibirsku u Rusiji. Završio je Moskovski institute  stranih jezika i matematičku lingvistiku.

Do sada je objavio oko pedeset knjiga, medju kojima su zbirka poezije Oda vremenu, Čas pjevanja, U prvom licu, Život teče, Dozvolite da se obratimo,  Domači zadaci,  roman Plavi mantil vasione i mnoge druge.  Njegove knjige, prevedene sun a više od dvadeset svjetskih jezika.  Član je Udruženja književnika Rusije i Srbije, a dobitnik je većeg broja medjunarodnih književnih nagrada.

Ruska pjesnikinja Natalija Rumarčuk, koja će govoriti svoju poeziju, objavila je pored ostalih i knjigu putopisne proze pod nazivom, Zašto si zavvolela pjesnika, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Najčitanije