Knjižara So predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

Preporuka za čitanje naredne sedmice, rubrika koju realizujemo u saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So:

Praznik beznačajnosti Milana Kundere knjiga je koja baca svjetlo na najozbiljnije probleme, a da se pritom ne izgovori nijedna ozbiljna rečenica. Oni kojima su poznate prethodne Kunderine knjige, znaju da njegova želja da u roman unose dozu neozbiljnosti nije nimalo neočekivana. U ovoj knjizi on u potpunosti ostvaruje svoj davni estetski san, tako da se Praznik beznačajnosti može smatrati iznenađujućim sažetkom čitavog njegovog bogatog djela. Izdavač je Nova knjiga.

Skelig je roman Dejvida Almonda, jednog od najpoznatijih savremenih pisaca za djecu. Radi se o uzbudljivom romanu na granici između pripovijesti o sazrijevanju i urbane bajke o snazi života. Desetogodišnji Majkl je zabrinut za život svoje tek rođene sestrice. Rastrzan između obaveza u školi i onoga što roditelji očekuju od njega, on se okreće prijateljici Mini i neobičnom Skeligu, koga zatiče u trošnoj garaži kuće u koju se njegova porodica doselila. Ali da li je Skelig uopšte čovjek? Pred nama je magična i insprirativna priča, svrstana u sto najljepših romana za djecu svih vremena. Izdavač je Laguna.

Priručnik 50 tajnih misija Pjerdomenika Bakalaria i Eduarda Hauregija knjiga je koja mlađim čitaocima nudi 50 izazova za prave tajne agente koji namjeravaju da prežive u svijetu odraslih. Kroz ovu knjigu će se špijunirati, istraživati, skrivati, kretati se kao nindža, glumiti, putovati, upoznavati, planirati, osvajati. Naučićemo kako prepoznati dobro sklonište, kako da se smisli tajni identitet što podrazumijeva šifrovano ime, sjedište tajne službe, zastavu. Vidjećemo po kojim kriterijumima se biraju saradnici i još mnogo toga zabavnog i interesantnog. Izdavač je Kreativni centar.

U knjizi Narodna tradicija najmlađi čitaoci će se upoznati sa Lukom i njegovm sestrom Anom. Njih dvoje raspust često provode kod bake i deke na selu. Glavni razlog je što ih oni uvijek povedu na čarobno putovanje, u svijet divnih, nezaboravnih priča. Pažljivo slušajući sve te priče Luka i Ana će se upoznati sa porodičnim praznicima, narodnim običajima, sa svim onim što je dio naše tradicije. Čitajući ovu knjigu saznaćemo mnogo o kulturnom i duhovnom blagu našeg naroda. Izdavač je Pčelica.

Mediteran i drugi svjetovi knjiga je Jelene Erdeljan koja se na više nego interesantan način bavi pitanjem vizuelne kulture od 11. do 18. vijeka. Prateći puteve kulturnih uticaja i ideja od Svete zemlje preko Sicilije do Balkana, autorka rasvjetljava umrežene procese, prihvatanja i preobražaja zajedničkih kulturnih modela. Jedino kroz uklapanje međusobnog upoređivanja mogu se na pravilan način razumjeti posebnosti regionalnih osobenosti. Izdavač je Mediteran publishing.

Prodaja – uspešan trgovac autora Milorada Marića korisna je knjiga za sve one koji se bave trgovinom. Autor pomaže sa se usavrše tri ključne stvari: stvaranje ugodne atmosfere u kojoj će se kupac opustiti, otkrivanje kupčevih želja i potreba kao i dobro poznavanje proizvoda da bi pokazao i demonstrirao kupcu kako oni mogu da zadovolje njegove potrebe i želje.

U nastojanju da širokoj publici prikažu vrijednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori Milovan Mića Stojanović i Milan Stojanović u knjizi Najbolja jela Srbije izdvojili su iz srpske kulinarske riznice ono najljepše što se na tradicionalan način priprema u domaćinstvima i restoranima. U srpskoj kuhinji postoji oko 1500 zapisanih recepata za jela od kojih se većina još rado priprema. U ovoj knjizi odabrano je više od stotinu tradicionalnih srpskih jela. Sva prikazana jela pripremljena su i fotografisana specijalno za potrebe ove knjige. Izdavać je Laguna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.