Knjižara So predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

U saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So predlažemo koji su naslovi trenutni hitovi, ili po nečem važni, manirom za svakog po nešto. Pred nama je 11. podgorički Sajam knjiga sa koga su već počeli da pristižu hitovi.

Mostovi okruga Medison Roberta Džejmsa Volera roman je koji zasigurno spada u nezaboravne klasike savremene književnosti. Robert Kinkejd fotograf je slobodnog duha koji je na zadatku da napravi seriju fotografija pokrivenih mostova koji se nalaze u Ajovi. Sasvim neočekivano, put ga vodi do Frančeske Džonson, usamljene žene koja čitavog života žudi da ostvari svoje snove. Priča je ovo o čežnji i razumijevanju, o ljubavi tako snažnoj da može zauvijek promijeniti našu stvarnost. Mostovi okruga Medison je roman koji je skoro tri godine proveo na listi najprodavanijih knjiga Njujork Tajmsa. Izdavač je Vulkan.

Moj tajni život roman je nepoznatog autora koji je pomjerio sve granice pristojnosti. Ovo je iskrena, uvjerljiva, neodoljivo uzbudljiva i skoro epski tragična ispovijest čovjeka zarobljenog u sferi strasti. Agonija glavnog junaka odvija se izvan svakog pitanja dobra i zla. I poslije skoro vijek i po kako se pojavila, knjiga Moj tajni život izaziva nesmanjenu pažnju znatiželjnika, istraživača, zanesenjaka i robova strasti. Autor postavlja glavno pitanje: da li se može smatrati neprirodnim ono na šta nas podstiče sama priroda. Izdavači su Red Box i Habitus sistem.

Progutana je opčinjavajući roman slavnog režisera Dejvida Kroneberga. Moderni i opsjednuti kamerama, Naomi i Nejtan žive od toga što sarađuju sa žutom štampom u doba društvenih medija. Naomi zaokupljuju naslovi koji se tiču slavnog para promiskuitetnih filozofa. Nejtan, u međuvremenu, fotografiše u Budimpešti kontroverzne postupke hirurga bez dozvole. Ove paralelne priče prepliću se u uzbudljivi zaplet koji obuhvata geopolitiku, trodimenzionalnu štampu, Sjevernu Koreju, Kanski filmski festival i nevjerovatno raznovrstan seks. Izdavač je Laguna.

Moj zivot kod ruskih milijardera
Moj zivot kod ruskih milijardera

Moj život kod ruskih milijardera knjiga je novinarke Marije Fresak. Ona je živjela u Moskvi kao nastavnica francuskog jezika. U ovim živopisnim skicama otvara nam vrata jednog neprozirnog svijeta, zaprepašćujućeg i fascinantnog, svijeta oligarha ponosnih na svoj uspjeh koji rado pokazuju svežnjevima novčanica jer su nezasiti, i odgajani na flašici komunizma. Luksuz i zadovoljstvo postaju navika pa čak i obaveza kad čovjek postane milijarder u Moskvi. Za doručak je obavezan kavijar, tu su i časovi golfa, putovanja privatnim mlaznjacima kao i kupovina nekretnina na svim kontinentima. Izdavač je Samizdat B92.

Akvarijum autora Olivera Kneževića izuzetno je koristan priručnik namijenjen širokom krugu ljubitelja akvaristike, tako da je donekle razumljiv i djeci. Gajenje akvarijumskih ribica ne predstavlja pretešku obavezu, ali kako je ona svakodnevna ima i vaspitnu ulogu, jer razvija osjećaj odgovornosti. U knjizi se nalaze kratka i konkretna objašnjenja o osnovama akvaristike pa tako možemo ponešto naučiti o tipovima akvarijuma, akvarijumskom bilju, neophodnoj opremi, vrstama akvarijumskih ribica te njihovoj ishrani i bolestima kojima su podložne.

Ana i francuski poljubac je roman za tinejdžere autorke Stefani Parkins. U ovoj priči o sazrijevanju upoznaćemo Anu koja bi trebalo da pođe u 4. razred srednje škole u rodnoj Atlanti, gdje ima prijatelje i slatkog kolegu prema kome je upravo počela osjećati nešto više. Međutim, otac je šalje u internat u Parizu, što je užasava. Ipak, tamo stiče nove zanimljive prijatelje. Muči je samo jedan novi drug – počinje da se zaljubljuje u njega iako on ima djevojku. Kako se godina bliži kraju tako i Ana sa sve više nestrpljenja očekuje francuski poljubac. Izdavač je Laguna.

Dnevnik jedne ključaonice Mine Aleksić priča je o odrastanju, mladalačkim ljubavima i seksualnim počecima, pisana u prvom licu. Tri mlade Beograđanke, poslije laganja roditelja, svađe sa drugaricama i raznih peripetija, uspijevaju da se izbore za odlazak na prvo samostalno ljetovanje. More, pijesak, sunce, miris ljubavi i avanture u vazduhu bude uspavane ženske snove i nadanja. Dnevnik jedne ključaonice pisan je duhovito, jednostavno i primamljivo pa nije ni čudo što čitaoce vuče da je pročita u jednom dahu i sazna kako put ka zrelosti vodi kroz mnoga životna razočaranja, ali i da je ljubav vrijedna svake žrtve. Izdavač je Laguna.

Ko je bila En Hatavej? Čime se bavi šekspirologija? Kako je izgloedao Glob teatar i gdje se nalazio? Koji Šekspirom junak izgovara riječi „Biti ili ne biti“? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja ponudiće mala knjiga Šekspir – o jednoj velikoj ličnosti. Izdavač je Pčelica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.