Knjižara So predlaže za čitanje

Knjižara So

U današnjem izdanju Preporuka za čitanje naredne sedmice, rubrike koju realizujemo u saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So predlažemo koji su to naslovi trenutni hitovi, ili po nečem važni, manirom za svakog po nešto.

Ja mrzim internet Džareta Kobeka roman je o San Francisku, gradu koji je nekada vrcao od života i bio izvorište mnogih društvenih promjena, a sada su ga, mada je i dalje prelijep, iznutra malo-pomalo izjele sile tehnologije, oligarhije i srebroljublja. Dok moralne norme nestaju gradom se polako širi satanska pustoš. Ja mrzim internet je prava književna senzacija. Od alternativnog hita stigao je do vrhova top lista i izazvao bijes internet zajednice. Kobek je urnebesan, dobimišljat i ne usteže se da uperi sumoran reflektor u kraj kulture kakvu smo mislili da poznajemo. Izdavač je Booka.

Hronika smrti 1 – Nosači kovčega prva je knjiga u serijalu Profesori smrti Dejana Lučića. Autor nam razotkriva metod rada Rojal tribunala u kreiranju atentata. Čine ga britanski dvor i glave porodica Rotšild i Rokfeler. Njegovi izvršioci infiltrirani su u obavještajne službe. Političari su pod njihovom  kontrolom. Posao političara je da sprovedu zacrtano a ne da rade  za državu. Od Rusije, preko Jugoslavije, pa do Srbije ova knjiga nam otkriva kako se eliminišu oni koji svoju zemlju žele da spasu od kolonijalizma. Izdavač je Laguna.

Romanovi

Romanovi Sajmona Sibaga Montefjorea detaljna je pripovijest o dvadesetoro vladara, careva i carica iz dinastije Romanov. Ova uzbudljiva hronika nam otkriva njihov tajni svijet bezgranične moći i nemilosrdnog suparništva, genijalnosti i ludila, dekadencije i zavjera, svijet u kome su pored pripadnika dinastije zapažene uloge imali dvorjani i avanturisti, revolucionari i pjesnici, najveća imena svjetske istorije, od Ivana Groznog do Tolstoja, od kraljice Viktorije do Lenjina. Priča se okončava portretom Nikolaja Druogog, ratom i revolucijom. Izdavač je Evro Book.

Lek za slomljeno srce autorke Ane Bel je urnebesna i romantična komedija za tinejdžere. Abi skoro da i nije ustajala iz kreveta otkad ju je Džozef, ljubav njenog života, iznenada ostavio. Preturajući po stvarima koje joj je on vratio, pronaći će spisak od deset izazova koje on želi da savlada. Ima li boljeg načina da ga vrati do da sama ispuni sve zadatke i tako mu dokaže da su savršen par? Izdavač je Laguna.

Kako postati programer u 10 lakih koraka Šona Makmanusa knjiga je koja će nas na zabavan i edukativan način uvesti u svijet programiranja. Većina onih koji žele da se bavi programiranjem ne znaju odakle da počnu. Makmanus nam daje jasna uputstva. Zahvaljujući ovoj knjizi naučićemo vještine pomoću kojih je moguće stvoriti sopstvenu kompjutersku igru i naučiti kako da dizajniramo naš veb-sajt. Ali, to je samo početak svega onoga što se nalazi u ovoj knjizi. Kad prođemo svaki od deset koraka, imaćemo deset supervještina potrebnih da postanemo majstori za programiranje. Izdavač je Vulkan.

Stefan Dečanski – oд roba do kralja knjiga je Slobodana Stanišića iz popularne edicije Deca čitaju srpsku istoriju. Srpski princ Stefan Dečanski dane mladosti provodi među Tatarima u zarobljeništvu. U ovoj uzbudljivoj avanturi sa brojnim preokretima u sudbini budućeg kralja saznaćemo kako je Stefan Dečanski ipak uspio da se oslobodi ropstva i domogne svoje zemlje. Cilj pomenute edicije je da kod mališana razvije početno interesovanje za događaje i ličnosti iz istorije. Veličinom slova, ilustracijama i sadržajem, ove knjige su u potpunosti prilagođene najmlađim čitaocima. Izdavač je Pčelica.

Priče za pospane glavice knjiga je za najmlađe čitaoce. Zanimljive priče i živopisni junaci zagolicaće maštu mališanima, uljepšati im odlazak na spavanje i ispuniti snove divnim avanturama. Priče kao što su Kralj Mida, Zlatokosa, Guliver u zemlji Liliputanaca, Mačak u čizmama, Morska sirenaČarobnjak iz Oza, Palčica, Vuk i sedam jarića, ali i mnoge druge to zasigurno garantuju. Izdavač je Vulkan.

Dario Musić i Miroslav Ulčar koautori su kapitalne, enciklopedijski obimne knjige Slikom kroz prošlost – Boka Kotorska i Crnogorsko primorje na starim razglednicama. Na 370 strana velikog formata u tvrdom povezu i u punom koloru – prikazana je Boka Kotorska u užem i širem geografskom smislu – na starim razglednicama, pojedinačno – po gradovima i mjestima, u nebrojeno motiva. Knjiga kazuje i o prvim fotografima u Boki, a nudi i uporedne snimke nekad, i sad..

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.