Knjižara So predlaže za čitanje

Knjižara So
Knjižara So

U saradnji sa hercegnovskom Knjižarom So predlažemo koji su to naslovi trenutni hitovi, ili po nečem važni, manirom za svakog po nešto

Razlog pošasti Rafaela Arguljola priča je o gradu u kome se stanovnici iznenada razboljevaju od nepoznate bolesti, bolesti koja isto tako nestaje bez objašnjenja. No svi hrle da je zaborave kao da se nikad nije dogodila. Vlada briše sve dokaze o njenom postojanju. U velikoj mjeri, protagonista romana je grad kao simbol kosmopolitskog i prosperitetnog zapadnog svijeta nad koji se nadvila prijetnja. Polako ali sigurno njegovi stanovnici postaju lak plijen tišine i nepokretnosti. Kad zlo preraste u epidemiju, prva reakcija vlade jeste da nepoznato predoči tako da građanima ostavi prostor za nadu. Izdavač je Geopoetika.

Djela Tomasa Bernharda predstavljaju najviše literarno dostiguće na njemačkom jeziku u 2. polovini XX vijeka. Među tim ostvarenjima svakako je i roman Amras. „Zašto moramo da živimo“ – jedna je od ključnih rečenica ovog djela, koju izgovara preživjeli pripovijedač i svjedok, onaj koji se još nije ubio. Studentski dani mu prolaze u rascjepu između nametnutih pravila i vlastitih spoznaja o životu. Izdavač je Lom.

Sedam godina kasnije uzbudljiv je triler Gijoma Musoa koji će čitaoca povesti u nevjerovatnu avanturu od urbanih ulica Pariza pa sve do srca Amazona. Nikи i Sebastijan su dvoje ljudi koji su oličenje potpune suprotnosti, a između kojih se rasplamsala strastvena ljubav. Sebastijan je boem, dok je Niki umjetnica žestoke naravi. Ona će u potpunosti promijeniti Sebastijanov savršeno organizovani život. Izdavač je Nova knjiga.

Istorija tajnih službi – od faraona do NSA knjiga je kojom nas autor Volfgang Kriger uvodi u svijet tajnih službi otkrivajući nam kakvi se sve ratovi vode u sjenci. Sve dok postoji želja za političkom moći, postojaće i špijunaža. Kriger je zanimljivo i stručno opisao način djelovanja i razvoj тајних служби, počev od starog Egipta pa do današnjih dana. Ulogu špijuna u doba Aleksandra Velikog teško možemo da uporedimo sa radom savremenih obavještajaca. Međutim, osnovni principi politike i vojnog djelovanja nisu se bitno promijenili. Izdavač je Laguna.

Okidači Maršala Goldsmita knjiga je koja će nam pomoći da postanemo napokon osoba kakva smo uvijek željeli da budemo. Autor proučava okidače u našem umu koji mogu da nas izbace iz igre. Тo mogu biti situacije koje nas izazivaju da se ponašamo suprotno od onoga što zamišljamo da smo – dobar kolega, partner, roditelj i prijatelj. Ovi okidači su stalni i neumoljivi i svuda prisutni. Goldsmit nas uči kako da ih prevaziđemo. Izdavač je Nova knjiga.

Stefan Dečanski – oд roba do kralja knjiga je Slobodana Stanišića iz popularne edicije Deca čitaju srpsku istoriju. Srpski princ Stefan Dečanski dane mladosti provodi među Tatarima u zarobljeništvu. U ovoj uzbudljivoj avanturi sa brojnim preokretima u sudbini budućeg kralja saznaćemo kako je Stefan Dečanski ipak uspio da se oslobodi ropstva i domogne svoje zemlje. Cilj pomenute edicije je da kod mališana razvije početno interesovanje za događaje i ličnosti iz istorije. Veličinom slova, ilustracijama i sadržajem, ove knjige su u potpunosti prilagođene najmlađim čitaocima. Izdavač je Pčelica.

Odisej – Posejdonova kletva autora Dena Džolija i Tomasa Jitsa prava je poslastica za najmlađe čitaoce jer, možda i napoznatiju grčku legendu, predstavlja u stripovskoj formi. Odisej, junak iz vremena antičke Grčke, slavodobitnik u ratu, vraća se kući. Međutim, na tom dugom putovanju suočava se sa brojnim iskušenjima. Po završetku desetogodišnjeg rata protiv Trojanaca on će shvatiti da je povratak kući jednako opasan kao i sam rat. Na tom putu susretaće se sa kiklopima-ljudožderima, izazovnim sirenama i gnijevom boga mora Posejdona. Da li mu je suđeno da ga proguta more ili će njegova oslučnost i hrabrost uspjeti da ga vrati na rodnu Itaku? Izdavač je Pčelica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.